Călătorii

Călătorind iarna

Calatoria pe timp de iarna este un lucru pe care ar trebui sa-l incerci. In foarte multe orase, in perioada iernii, nu vei intalni un numar asa de mare de turisti, iar acest lucru te va ajuta sa te bucuri de privelisti in tihna.

In extra-sezon preturile sunt mult mai mici decat in plin sezon, iar companiile de avioane au oferte foarte bune in aceasta perioada a anului, dorind astfel sa incurajeze oamenii sa viziteze mai multe locuri.

In multe orase celebre din Europa nu sunt turisti asa de multi iarna, cu exceptia probabil a oraselor precum Paris sau Barcelona, dar si in acestea volumul de turisti este mult mai redus.

Un alt avantaj major este faptul ca nu vei mai pierde atata timp cu intrarea in muzee si nu trebuie sa te calci in picioare cu alti turisti pentru a face acest lucru.

Odata cu venirea sezonului rece, chiar din perioada lunii noiembrie, numeroase orase se imbraca de sarbatoare, iar aromele vinului fiert impreuna cu turta dulce ii imbie pe toti turistii care calatoresc prin aceste zone. Ar trebui sa te decizi de locul in care ti-ai dori sa mergi din timp pentru a te bucura de reducerile oferite de agentii cu ceva vreme inainte de plecare.

Daca te-ai saturat de frigul de Craciun, Anul Nou si Boboteaza, atunci in perioada imediat urmatoare poti alege sa mergi in zona Tenerife. In aceasta zona temperatura nu coboara sub 24 de grade si te vei putea bucura chiar si de plaja daca prinzi zile bune pentru asta.

Alta optiune ar putea fi Insulele Canare unde sunt tot in jur de 24 de grade. In Creta temperaturile nu coboara sub 17 sau 18 grade, lucru perfect pentru a strabate insula si a descoperi lucrurile pe care aceasta le ascunde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *