Diverse

Cât plătim, de fapt, pentru valoarea unui brand

Posibil ca de cele mai multe ori sa ne gandim cat platim efectiv pe un produs si cat mai exact pentru brand-ul de la care acesta provine. Se stie foarte bine ca marile companii care deja si-au facut un renume pot vinde produsele lor la un pret mult mai ridicat fata de piata, iar acest lucru nu ii impedica absolut deloc in procesul de vanzare, ba din contra, sunt mult mai avantajati fata de concurenta, care si ea, de asemenea, este foarte acerba.

Acest aspect se poate vedea cel mai bine la produsele vestimentare, pe piata sunt foarte produse care au acelasi material, un model intr-o oarecare masura identic, dar ceea ce le diferentiaza este pretul, care de cele mai mult ori este diametral opus. Chiar daca au aceeasi calitate, pretul este cu mult peste, iar acest lucru este datorat strict din cauza brand-ului de unde provine.

Totodata, mari diferente se pot observa si la telefoanele mobile. Spre exemplu, noul telefon al celor de la Apple, iPhone 7, costa in magazine aproximativ 700 de dolari, insa, daca stam sa analizam mai bine situatia, costul de productie este foarte mic comparativ cu pretul de vanzare al dispozitivului.

S-a publicat un raport in care se atesta faptul ca pentru iPhone 7 costul real de productie este de 219.80 dolari, la care se vor mai adauga inca 5 dolari care este reprezentat de catre costul de asamblare, astfel, productia pentru un asemenea terminal este de 224.80 dolari, iar restul de pana la 700 de dolari sunt platiti doar de dragul brand-ului si pentru a putea sa te simti mandru ca ai un dispozitiv „premium”.

Acestea fiind spuse, trebuie sa analizam foarte mult piata, iar regula ca ce este scump este si neaparat mai bun aparent nu se aplica chiar in orice situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *