Călătorii

Cazare la Viscri

Viscri este unul dintre satele parasite de sasi dupa 1990, scarbiti de regimul comunist. Atunci cand au plecat, acestia au lasat in urma istoria lor. Acestia si-au abandonat averile si nu s-au mai uitat inapoi. In mare parte, casele lor s-au transformat intr-o ruina sau au fost ocupate de tiganii care s-au aciuat prin zona.

 S-au spus foarte multe lucruri despre Viscri, cu precadere datorita Printului Charles, pasionat de aceste locuri. Din Bucuresti pana in Viscri sunt 260 de kilometri. Din Brasov pana la Viscri sunt doar 90 de kilometri. Traseul este destul de simplu.

O optiune pentru cazare poate fi Guest house-ul Viscri 125. Proprietarii s-au mutat aici din Bucuresti, refuzand sa-si lase baietelul lor sa creasca printre betoanele capitalei, preferand ca acesta sa alerge pe ulitele satului si nu pe aleile parcurilor din capitala.

Totul este in armonie, de la incuietorile usilor, pana la mastile din lemn pentru prize. Chiar si mobilierul este pictat manual, iar lenjeria de pat este una traditionala. Parola pentru Wi-Fi este scrisa cu litere mici pe o placuta de ceramica, pentru a se asorta cu farfuriile. Lipsda televizorului din camera, dar si din sala de mese, poate fi un lucru de apreciat.

La Viscri poti merge fara grija alaturi de cel mic, sala de mese avand si scaunele de masa pentru copil. Tot la intrarea in sala de mese, vei vedea o pereche de cizmulite, precum si cateva umbrele agatate in cuier si fiind disponibile pentru a fi imprumutate, in caz ca ploua. La Vicri mierea de albine este naturala, toate legumele fiind culese din gradina de zarzavaturi si legume situata in spatele casei. Pentru parintii cu copii mici, se organizeaza si diverse workshop-uri de arta, dar si de gatit sau creatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *