Sănătate

Ce să faci după ce te-a ars soarele

Ne aflăm în cel mai călduros sezon al anului, motiv pentru care soarele este mai puternic și mai periculos ca niciodată, și nu de puține ori se întâmplă să observăm pe pielea noastră arsuri de soare. De aceea în acest articol vom vorbi despre ce trebuie să faci după ce te-a ars soarele, în cazul în care nu ai luat măsurile necesare evitării acestei probleme.

  • Ia o aspirină – Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să-l faci după ce te-a ars soarele este să iei o aspirină. Cunoscutul medicament ajută la calmarea iritațiilor, reducând roșeața și inflamațiile. Astfel, acesta este primul lucru pe care trebuie să-l faci după ce ai observat că te-a ars soarele.
  • Cremă hidratantă – Pielea arsă de soare este și piele uscată, motiv pentru care ar trebui să pui accent mult pe hidratare. Acest lucru îl poți face folosind o cremă special gândită în acest sens. Astfel, vara trebuie să ai mereu la tine o cremă hidratantă care să fie totodată calmantă și hrănitoare.
  • Iaurt – În cazul în care nu ai nicio cremă la tine însă ai un iaurt, atunci îl poți folosi pe acesta pe post de cremă hidratantă. Acesta este un tratament naturist care îți va răcori zonele arse de soare și îi va reda pielii PH-ul optim.
  • Comprese reci sau gheață – Știm prea bine că zonele arse de soare poartă acest nume pentru că sunt foarte fierbinți, motiv pentru care ar trebui aplicate niște comprese reci sau chiar gheață astfel încât să calmăm puțin arsura provocată de razele soarelui foarte dăunătoare.

Așadar, acestea sunt sfaturile mele pe care ar trebui să le respecți atunci când ai suferit câteva arsuri de soare și nu știi ce să faci pentru pielea ta, astfel încât să dispară durerea precum și aspectul neplăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *