Sănătate

Ce se întamplă dacă nu bei suficientă apă?

Persoanele care nu consuma apa se expun unui numar foarte mare de probleme aparute din aceasta pricina. Obezitatea poate aparea atunci cand consumul de apa este unul foarte mic. Legatura obezitatii cu un consum foarte mic de apa a fost stabilita de oamenii de stiinta.

Cercetarea a fost realizata in America, stabilidnu-se astfel legatura dintre problemele de sanatate si lipsa apei. Studiul s-a desfasurat pe 9500 de adulti inclusi in Programul national de examinare nutritionala al Americii. Datele au tinut sa verifice daca persoana in cauza era sau nu hidratata, valoarea fiind determinata prin intermediul analizelor de urina.

33% dintre persoanele testate nu erau hidratate si tot la aceste persoane s-a constatat si o preponderenta a greutatii peste limitele normale. Indicele de masa corporala a persoanelor deshidratate era mai mare decat i ncazul celor hidratati in mod corespunzator.

Oamenii obezi au nevoie de mult mai mutla apa pentru a se asigura ca sistemul lor intern functioneaza corect, cu toate acestea ei tind sa nu consume apa pentru ca simt ca nu au nevoie. Pentru a stabili daca bei sau nu apa, respectiv daca esti hidratat sau nu poti verifica culoarea urinei tale.

Daca aceasta culoare este deschisa atunci inseamna ca bei suficienta apa, in schimb daca are o culoare inchisa ar trebui sa consumi mai multa apa astfel incat sa-ti duci umiditatea organismului la niveluri optime. Apa nu reprezinta unicul mod de a ne hidrata, putem mari aportul de apa din organism chiar si cu ajutorul fructelor sau legumelor. Acestea contin o importanta cantitate de apa.

Cu toate aceste analize facute, legatura dintre hidratare si greutate nu este una clara. Trebuie sa se mai faca studii pentru a stabili cu exactitate daca obezitatea este sau nu influentata de lipsa apei. Cu toate acestea este un lucru benefic sa consumam cat mai multa apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *