Călătorii

Columna lui Traian desfășurată

O bucata din istoria noastra din vechime se mai gaseste inca in Roma. Columna lui Traian este un simbol al maretiei, aratand faptul ca Traian a reusit sa ingenuncheze Dacia. Razboiul cu Dacii a fost atat de greu pentru romani incat s-au ridicat destul de multe monumente ce amintesc de acesta.

Intr-una din pietele din Roma este gazduita o expozitie inedita, reprezentand Columna lui Traian desfasurata. Romanii au dus un razboi crunt intre anii 101-102 si 105-106, suferind numeroase pierderi. Acestia au avut in schimb si niste satisfactii pe masura, Dacia avand sa fie sparta si inclusa Imperiului Roman. Aceasta expozitie inedita in care gasim chiar si la Roma Columna lui Traian a fost realizata astfel incat sa aduca aminte de marile cuceriri romane realizate de-a lungul timpul.

col

Razboaiele macinau Europa in acea perioada, iar romanii avand niste avantaje tehnologice au reusit sa ingenuncheze toata Europa. Motivul pentru care Dacia a fost atacata, acest motiv fiind invocat de istorici, sunt asalturile pe care dacii le faceau in tinutul de la sud de Dunare.

Ei obisnuiau sa faca frecvente raiduri in aceste zone, iar romanii saturandu-se de acestea, au decis ca cea mai buna metoda de a scapa de aceasta problema ar fi sa-i cucereasca. Fix acest lucru au facut, ei pornind intr-o ampla actiune de cucerire a Daciei.

Cu ajutorul lui Apolodor din Damasc, ei au construit un pod peste Dunare, reusind sa ajunga mult mai usor in Dacia si sa-si transporte in acelasi timp si infrastructura pentru razboi cu care aveau sa atace principalele cetati ale Daciei. In urma razboaielor acestia au reusit sa cucereasca Dacia, iar acest lucru le-a adus numeroase beneficii, in special datorate cantitatilor mari de aur care se gaseau din plin in aceste zone ale Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *