Diverse

Grija pentru păr, una dintre cele mai importante rutine

Părul, pentru orice femeie reprezintă un accesoriu de preț. De foarte multe ori culoarea părului reprezintă o parte din personalitatea fiecărei femei. Iar când vine vorba de îngrijirea părului, un aspect sănătos, reprezintă o igienă corectă.

Părul este expus în fiecare zi la o mulțime de factori ce contribuie la deteriorarea acestuia. Vântul, razele soarelui și chiar frigul, sunt o parte din factorii negativi ce acționează zilnic asupra podoabei capilare.

Când ne spălăm părul, ar trebui să manifestăm mai multă grijă și să ne dedicăm mai mult timp acestui procedeu.
Este recomandat de specialiști, înainte cu o zi, sau în cazul în care nu se poate, măcar cu câteva ore înainte de a spăla părul să aplicăm uleiului de cocos care va face minuni pentru firul de păr afectat.
Este necesar ca părul să fie umed tot, înainte de șamponare! Un minut cu părul sub duș, este de ajuns să umezească uniform toată suprafața capului.

Miturile despre șampon spuneau că este greșit să schimbăm zilnic șamponul folosit, ei bine, se pare că s-au demonstrat a fi greșite aceste ipoteze. Părul trebuie să fie supus unor produse noi destul de des. Odată ce firul de păr se va obișnui cu substanțele din produsul folosit, nu va mai da randament iar tendința de îngrășare va crește cu siguranță.

Balsamul trebuie și el ales cu mare grijă! Dacă ai părul vopsit, un balsam pentru părul normal, s-ar putea să nu te ajute prea mult. Un balsam pentru părul vopsit este benefic și eficient dacă dorești să îți păstrezi culoarea mai mult timp.

În altă ordine de idei, folosirea balsamului înainte de șamponare, se preconizează a fi foarte benefică! Părul va fi mai bine hidratat și mult mai ușor de descurcat la pieptănare.

Măștile de păr homemade, sunt de departe cele mai sigure și sănătoase pentru păr! Nimic nu se compară cu produsele naturiste care nu pot aduce decât beneficii constând în sănătatea și strălucirea părului dar mai ales, acestea întăresc firul de păr, evitând ruperea și căderea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *