Diverse

Practică yoga pentru a scădea în greutate

Yoga este o modalitate excelenta pentru a pierde cateva kilograme. In cazul in care vei practica yoga de cel putin 3 ori pe saptamana, vei ajunge sa observi faptul ca te simti mai bine si mai mult decat atat vei da cateva kilograme jos foarte repede. Yoga este un tonifiant excelent al musculaturii.

Un studiu recent desfasurat pe un esantion de 15000 de adulti de preste 50 de ani a ajuns la concluzia ca cei care practicau yoga cel putin o data pe saptamana timp de 4 ani au ajuns sa piarda in medie 2 kg, in timp ce persoanele care nu practicau yoga, au ajuns sa ia in media 6 kg. Exista 6 pozitii yoga, foarte usor de realizat pentru orice incepator.

Prima pozitie este cea a triunghiului. Aceasta pozitie yoga are rol in imbunatatirea zonei taliei precum si in eliminarea treptata a grasimuilor depuse pe centura abdominala. Fiind foarte eficienta in fortificarea zonei abdominale, precum si in pierderea de grasime in aceasta zona.

O alta pozitie foarte usor de realizat este Shiva dansand. Aceasta pozitie duce la accelerarea arderii grasimilor din corp, asigurand stabilitate si gratie fizica. Mai are si rol in intarirea muschilor picioarelor, feselor, bratelor si gambelor.

Postura cobrei este si ea foarte apreciata deoarece elimina stresul si regleaza activitatea cortizolului. Principalele beneficii ale acestei pozitii sunt aduse spatelui, reducand coloana cifotica (cocoasa), dar mai are si rol in musculatura bratelor si a spatelui.

Postura clestelui este si ea una dintre cel mai cunoscute posturi yoga, ce lucreaza abdomenul si impiedica depunerea de grasimi pe acesta. O alta postura foarte folosita si practicata in yoga este postura Matsyendranath. Fiind foarte utliza pentru coloana, aceasta postura mai reduce si grasimea de pe abdomen, dar si de pe centura abdominala, regland in acelasi timp si activitatea tiroidei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *