Călătorii

Weekend în Ținutul Secuiesc

O vizita in Tinutul Secuiesc sau Szeklerland ar putea fi optiunea perfecta pentru un weekend departe de marele orase. Tinutul Secuiesc, sau judetele Covasna, Harghita si o parte din judetul Mures, este o zona pe care romanii o evita atunci cand isi planuiesc vacanta, din simplul motiv ca luptele poilitice de la tv, legate de aceasta zona a tarii sunt un impediment.

Acest lucru nu ar trebui sa ne faca sa nu mai alegem sa vizitam aceasta zona pentru ca vom avea foarte multe de pierdut, avand in vedere frumusetea si rusticitatea locurilor. Aceasta zona a tarii pare destul de misterioasa si merita a fi descoperita.

Fiind situata in centrul tarii, aceasta zona este foarte usor accesibila de catre toti locuitorii. Nu iti va lua decat vreo 6 ore maxim sa ajungi aici, indiferent din ce zona a tarii pornesti. Daca aveti de gand sa faceti o excursie de cateva zile, atunci un loc precum Casa de Oaspeti a Contelui Kalnoky, ar putea fi alegerea optima.

Vara probabil este ceva unic sa te plimbi prin imprejurimi si sa admiri frumusetile naturale. Exista o multime de pensiuni in aceasta zona, care au incluse si mese, astfel incat nu va trebui sa cauti restaurante.

Vei avea ocazia sa degusti de la confeturile homemade, pana la branzeturi si carnati. Miclosoara este un sat cu 500 de locuitori, care are un castel si un fierar. Acest sat atrage foarte multi turisti anual. Pornind din acest sat, vei putea face si cateva trasee de trekking.

Biborteni este teoretic o statiune, pracitc fiind o comuna cu multe steaguri secuiesti arborate la poarta. Aici vei putea gasi apa minerala la sursa. Aceasta este mineralizata natural si contine mult fier, de aceea e posibil sa consideri ca are un gust mai ciudat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *